Ricotta is een bijproduct dat wordt verkregen uit de wei die overblijft na de kaasproductie.
Om een zachtere en delicatere ricotta te verkrijgen, wordt de wei verrijkt met de toevoeging van verse melk.
Het product wordt verkregen door de wei te verhitten tot een temperatuur van ongeveer 80°C en wordt verpakt in een thermisch verzegelde bak van ongeveer 2 kg.
Heerlijk om puur te proeven, maar ook met suiker, chocolade, alkermes en meer. In de keuken kunnen er heerlijke zoetigheden en ook verrukkelijke hartige gerechten worden gemaakt, zoals ravioli en cannelloni gevuld met ricotta en spinazie.
Gewicht fuscella kg. 2,00 ongeveer
De wens van ons allemaal is zeker om een gezonde en voedzame voeding te volgen.
Inderdaad, niet voor niets is het in onze aard om de intentie te hebben om eerlijke, authentieke voedingsmiddelen te herontdekken, zoals ze ooit waren.
Aangezien ons bedrijf is gericht op traditie, konden we de kaasliefhebbers niet onthouden van een Pecorino Val d’Orcia Stagionato in de grot. De eigenschap van dit product ligt juist in de rijping. Deze vindt op natuurlijke wijze plaats in een grot die in tufsteen is uitgehakt; en het is juist in deze omgeving, gedurende de hele rijpingsperiode, dat de kaas onvergetelijke aroma's en smaken verwerft,
De rijping in de ziro met munt geeft de pecorino een intense en omhullende mix van aroma's die absoluut bedwelmend is.
Het wordt gepresenteerd in een cadeauverpakking in de vorm van een kom met een gewicht van ongeveer 1,400 kg;
Ook beschikbaar in vacuümverpakking in de hele vorm van ongeveer 1,400 kg;
In halve vorm van ongeveer 0,750 kg;
In kwartvorm van 0,300 kg.